Izlet na Kornate iz Sukošana

Dragi gosti, za Vas smo pripremili izlet u najljepši dio Republike Hrvatske - u Kornate i park prirode Telaščicu! Fascinantna priroda, kristalno čisto more, prekrasne uvale i otočići. Jednostavno to morate vidjeti i doživjeti barem jednom u životu.

Za Vas svakodnevno organiziramo izlet turističkim brodom s polaskom iz Sukošana. Izlet kreće u 9, a povratak je oko 17:30 sati.

Izlet na Kornate iz Sukošana

Doručak na brodu (sendvič, sok ili rakija) je u blizini mosta koji spaja Ugljan i Pašman.

Izlet na Kornate

Nakon stajanja i doručka, kreće se prema sljedećem stajalištu, Stijenama Dugog otoka. Fascinantan prizor koji morate vidjeti, i naravno poslikati za uspomenu.

Izlet brodom na Kornate iz Sukošana

S vanjske strane uvale Telašćica uzdižu se okomite hridi – poznate dugootočke “stene”. Dosežu visinu od 161m, a najveća dubina je 85m.

Stijene Dugi otok izlet

Nakon razgledavanja stijena, brod pristaje u jednu od prekrasnih uvala Dugog otoka, a naša draga posada poslužit će Vam ručak. Za ručak pripremamo ribu i meso s roštilja uz salatu, a možete se okrijepiti i čašom vina ili soka po izboru.

Nakon ručka, slijedi polazak prema slanom jezeru Parka prirode Telaščica. Jedinstvenom slanom jezeru koji će Vas ostaviti bez daha. Brod pristaje, a Vi na raspolaganju imate 2,5 sata za kupanje, šetnju i uživanje.

Posebnost jezera Mir jest iznadprosječna slanost, a u jednom se njegovom dijelu nalazi ljekoviti mulj. Temperatura vode u jezeru ljeti može biti i do 6°C toplija od temperature obližnjeg mora.

Izlet brodom na Kornate

U 15:00 sati je planiran polazak prema Sukošanu. Izlet na koji stvarno vrijedi otići, zar ne?

Cijena izleta je svega 65€, a uključuje doručak, ručak i piće uz svaki obrok. Djeca do 3 godine ne plaćaju kartu, a djeca do 12 godina plaćaju pola cijene. Javite nam se već danas!