O nama

Sukošan Renting je turistička agencija sa sjedištem u Sukošanu koja klijentima nudi rješenje u pronalasku adekvatnog smještaja i dodatnih usluga koje im mogu zatrebati prilikom boravka u destinaciji. Svoj posao radimo odgovorno, pritom gostu prezentirajući točne i precizne podatke o svakom smještajnom objektu.

Radimo direktno s vlasnicima, pa su svi smještajni objekti pregledani prije nego su objavljeni na našoj web stranici. Svi smještajni objekti su pod Ugovorom sa Sukošan Rentingom i imaju potrebne dozvole za iznajmljivanje.

Vlasnici smještajnih objekta su naši partneri koji su svjesni da su odgovorni da boravak gosta protekne u unaprijed dogovorenim uvjetima.

Svaki gost koji koristi usluge agencije Sukošan Renting dužan je poštovati ove Uvjete korištenja kao i politiku privatnosti koja je navedena na web stranici: www.renting.hr.

 • Sukošan Renting, Turistička agencija, vl. Mateo Čakarun
 • Dr. Franje Tuđmana 295, Sukošan
 • OIB: 94173826483
 • MB: 98445138
 • Telefon: 00385 95 560 6427
 • Mail: info@renting.hr
 • IBAN: HR5723400091160689660
 • PBZ banka d.d.
 • SWIFT: PBZGHR2X

1. Proces rezervacije

Na našoj web stranici. Za svaki smještajni objekt jasno je prikazana cijena noćenja u određenim periodima. Navedena cijena je fiksna i uključuje troškove struje, vode, plina, interneta. Također uključuje ručnike i potrebnu posteljinu kao i završno čišćenje. Ako pojedini objekt neke usluge naplaćuje dodatno (npr. završno čišćenje, grijanje bazena, boravak kućnih ljubimaca, parking, pranje rublja i sl.), to će biti naznačeno u opisu objekta i spomenuto prilikom procesa rezervacije.

1.1. Odabir objekta

Kada  gost odluči rezervirati određeni smještaj i pošalje nam službeni upit, dužan je dostaviti točne informacije o broju i dobi gostiju kao i o dodatnim napomenama (kućni ljubimci, više od jednog vozila i sl.). Ukoliko gost ne dostavi točne informacije, može snositi dodatne troškove koji će se pojaviti prilikom boravka. U nekim slučajevima, netočne informacije mogu značiti i prekid rezervacije bez vraćanja unaprijed plaćenih iznosa.

1.2. Uplata akontacije i potvrda rezervacije

Kako bi se rezervacija potvrdila, gost je dužan u roku od 3 radna dana uplatiti akontaciju u iznosu od 30% od ukupne cijene smještaja. Tek nakon što se uplati akontacija, gostu šaljemo potvrdu o rezervaciji. Akontacija se plaća bankovnim transferom na račun agencije.

U slučaju da ne primimo uplatu akontacije u navedenom roku, rezervacija se poništava, a termin se oslobađa za daljnju prodaju.

Ostatak iznosa umanjen za akontaciju gost plaća vlasniku i to najčešće gotovinom prilikom dolaska. Ukoliko vlasnik zahtijeva drugačije, ostatak iznosa može se uplatiti na njegov bankovni račun unaprijed dogovorenom dinamikom. Svakako, proces plaćanja preostalog iznosa bit će pojašnjen gostu prilikom potvrde rezervacije.

1.3. Otkaz rezervacije

Ukoliko gost nakon uplaćene akontacije želi otkazati svoj boravak u rezerviranom smještaju, dužan nas je o tome obavijestiti putem maila u najkraćem vremenskom roku. 

U slučaju otkazivanja, bez obzira na razlog, akontacija ili uplaćeni predujam neće biti vraćeni. Gost može prenijeti rezervaciju na drugu osobu ako takvo postupanje bude odobreno od strane našeg partnera.

Akontacija i predujmovi ne vraćaju se ni u slučaju djelovanja više sile, događaja koji se ne može predvidjeti, spriječiti i na koji se ne može utjecati (pandemija, elementarne nepogode, ratno stanje i sl.)

2. Sigurnosni depozit

Gost se prema objektu koji je rezervirao treba ponašati odgovorno i tretirati ga s pažnjom. Smještajni objekt treba napustiti u stanju u kakvom ga je i zatekao.

Neki vlasnici kuće ili apartmana zahtijevaju od gosta plaćanje sigurnosnog depozita prilikom dolaska. Napominjemo da je to isključivo odluka vlasnika nekretnine i da Sukošan Renting nema ništa s tom odlukom. U slučaju nastanka štete, sve daljnje korake dogovaraju isključivo gost i vlasnik.

S visinom depozita gost će biti upoznat prilikom rezervacije smještaja. Depozit se plaća isključivo vlasniku objekta ili osobi koja vrši doček gostiju i to isključivo u gotovini (eurima).

Ako gost prilikom dolaska ili tijekom boravka uoči bilo kakav nedostatak u smještajnom objektu, dužan je odmah dojaviti nama ili vlasniku. Namjerno počinjenje štete ili remećenje javnog reda i mira smatraju se dostatnim razlogom za automatskim prekidom rezervacije. U tom slučaju gosti su dužni napustiti smještajni objekt u kojem borave u roku od 3 sata. Također, u tom slučaju ne vraća im se unaprijed uplaćeni novac za rezervaciju smještaja.

U slučaju štete (štetom se smatra i objekt ostavljen u jako lošem stanju nakon kojeg je potrebno dvostruko čišćenje) prouzročene od strane gosta, vlasnik ima pravo zadržati određeni dio depozita za sanaciju štete. U slučaju da iznos depozita nije dostatan, vlasnik od gosta ima pravo zahtijevati dodatnu nadoplatu. U slučaju da boravak prođe bez nastale štete, cijeli depozit će biti vraćen gostu prilkom check-outa odnosno zadnjeg pregleda smještajnog objekta.

Ako vlasnik smještajnog objekta utvrdi štetu nakon odlaska gosta, zadržava pravo da gosta naknadno tereti za adekvatan iznos.

3. Kućni red

Gost je dužan pridržavati se svih pravila kućnog reda, u protivnom može očekivati dodatne troškove. U smještajnom objektu ne smije se raditi galama, tulumi, radnje koje nisu u skladu sa zakonom i sl. U slučaju da se gost ne pridržava kućnog reda, vlasnik može zatražiti njegov prijevremeni odlazak bez povrata uplaćenih sredstava.

Gost se treba odgovorno ophoditi prema svoj opremi i uređajima u smještajnom objektu. Ukoliko primijeti bilo kakvu nepravilnost dužan je o tome obavijestiti isključivo vlasnika. Ukoliko vlasnik nije dostupan, gost onda može obavijesti turističku agenciju, a mi ćemo dati sve od sebe da se navedeni problem riješi što prije.

Dodatnu opremu u smještajnom objektu (bazen, teretanu i sl.) gost koristi na vlastitu odgovornost sukladno uputama vlasnika. Sukošan Renting ni na koji način nije odgovoran za probleme, štetu, nezgode ili ozljede koje pritom mogu nastati.

Gost se treba pridržavati vremena dolaska i odlaska u/iz smještajnog objekta. S terminom dolaska i odlaska gost će biti upoznat prilikom rezerviranja smještaja. Ako gost dođe u smještajni objekt prije dogovorenog vremena, neće moći ući i koristiti prostor. Ako se gost ne odjavi iz smještajnog objekta na vrijeme, vlasnik objekta ga može teretiti za dodatne troškove. 

4. Isključenje odgovornosti Sukošan Rentinga

Nakon ugovaranja usluga sa Sukošan Rentingom, naši su Vam partneri dužni osigurati dogovorene usluge. Turistička agencije djeluje u ime i za račun svojih partnera, isključivo kao posrednik. Prema tome, odabirom usluga s naše web stranice ulazite u ugovorni odnos s našim partnerima. Za bilo kakve izmjene od strane naših partnera koje mogu nastati tijekom Vašeg boravka (izmjena cijena ili uvjeta), Sukošan renting nije odgovoran. Isto tako, ne odgovaramo za kvalitetu isporučenih usluga za koje smo posredovali. Sve izmjene i nepravilnosti potrebno je riješiti isključivo s našim partnerima budući da za iste nismo odgovorni. Turistička agencija nije odgovorna niti za tečajne razlike i bankovne naknade koje gost može snositi prilikom uplate. 

Sukošan Renting kao agencija posrednik pri pronalasku smještaja nije odgovoran za sljedeće:

 • Postupke službenih osoba koje gost može susresti prilikom boravka u smještajnom objektu rezerviranom preko nas (vozači, granična policija, agenti zrakoplovnih kompanija, turistički vodiči, doktori i sl.)
 • Bolesti i ozljede koje mogu nastati tokom putovanja
 • Buku ili radove u blizini smještajnog objekta
 • Zastoje i gužve na cesti ili graničnim prijelazima
 • Štrajkove, blokade, nemar službenog osoblja u Republici Hrvatskoj
 • Kvar opreme u smještajnom objektu
 • Događaje više sile – događaje koji se nisu mogli predvidjeti i spriječiti
 • Izgubljene ili ukradene stvari
 • Probleme koji se mogu desiti prilikom korištenja dodatnih usluga rezerviranog uz našu pomoć
 • Nemogućnost prelaska granice zbog nevažećih isprava ili bilo kojeg drugog razloga

5. Obavijest o načinu podnošenja pisanog prigovora potrošača

Sukladno čl. 6. st.1. točka 3. Zakona o pružanju usluga u turizmu NN br. 130/17 i čl. 10. st. 3. Zakona o zaštiti potrošača („Narodne novine“, br. 41/14) obavještavamo potrošače da prigovor na naše usluge mogu podnijeti u pisanom obliku (najkasnije 8 dana od obavljene usluge) te će im bez odgađanja pisanim putem biti potvrđen primitak tog prigovora. Prigovor se može podnijeti:

 • Poštom na adresu: Sukošan Renting, Turistička agencija, Dr. Franje Tuđmana 295, 23206 Sukošan, Hrvatska
 • Mailom: info@renting.hr

Na podneseni prigovor korisnika usluge bez odgađanja pisanim putem potvrdit će se primitak prigovora.

Odgovor na pisani prigovor potrošača dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.