Muškovci - raj na zemlji

Sigurno se pitate što posjetiti prilikom ljetovanja u Zadru i okolici. Imamo pravo rješenje za Vas. Radi se o izletištu Muškovci i slapu Berberov buk. Pravi raj za obitelji s djecom, avnturiste i sve ljubitelje čiste prirode. Muškovci se nalaze svega 45 minuta vožnje od Zadra, te svega 10 minuta od Obrovca. 

Berberov buk jedan je od ljepših slapova u Hrvatskoj, a voda rijeke Zrmanje je jako čista i bistra, te pogodna za kupanje. Zrmanja je uvijek hladnija od mora, pa se svakako preporučuje dobro se zagrijati prije skoka u vodu.

Muškovci

Na izletištu se nalaze 3 ugostiteljska objekta koja u pred i post sezoni rade samo vikendom, a u glavnoj sezoni svaki dan. Za avanturiste predlažemo kajak turu dugu 14 kilometara od starta u mjestu Kaštel Žegarski do izlaza u mjestu Muškovci. Kontakt podaci za kajak turu - https://hr.riva-rafting-centar.hr/kayak-tour/.

Velika livada s prekrasnim zelenilom kao i dosta hlada, idealna su kombinacija za provesti dan u prirodi. Izdvojite jedan dan za piknik u netaknutoj prirodi. Svakako preporučamo posjet ovoj lokaciji! U blizini postoji još nekoliko zanimljivih destinacija poput Kudinog mosta i rijeke Krupe, grada Obrovca, kanjona rijeke Zrmanje i sl.

Za obitelji s manjom i većom djecom, savjetujemo i posjet malom zoološkom vrtu koji je udaljen 5 kilometara od Muškovaca na putu za Obrovac. Možete vidjeti noja, alpaku, magarce, mini koze i još nekoliko domaćih životinja.