Morlacco - Biser Velebita

Kroz godine rada u turizmu, iznimno nas veseli kad gostima možemo ponuditi nešto novo i drugačije te tako uspješno odgovoriti na Vaše potrebe.

Što posjetiti, a da još nije viđeno u Zadru, da je zanimljivo i inspirativno, a da ipak pruža osjećaj intime i spajanja s prirodom? Na kojem mjestu provesti ugodnu ljetnu večer uz slasne zalogaje i najkvalitetnije butelje vina? Gdje proslaviti najvažnije životne događaje ili organizirati privatnu zabavu po vlastitom ukusu? Odgovor na sva ova pitanja krije se na istoj lokaciji, u Morlaccu. U ovom blogu vodimo Vas na jedinstveno mjesto posebnog šarma, smješteno iznad mjesta Maslenica.

Morlacco, obnovljeni bivši rudnik boksita, nalazi se na samom spoju planine i mora, na mjestu gdje se sastaju tradicionalna gastronomija i moderan industrijski stil uređenja. 
Ogromno polje simetrično posađene lavande, stara stabla maslina, vinova loza i kamen okružuju ovo veliko zdanje s pogledom na more i mjesto koje čuva. Rudnik boksita koji je kroz povijest prehranjivao lokalne obitelji, sad je obnovljen i spreman za posjetitelje uz pratnju stručnog vodiča. 

Lokalne mirodije glavni su sastojci unikatnih suvenira koje možete pronaći u trgovini u sklopu objekta. Unutarnji prostor uređen je za privatne zabave i svakodnevna druženja uz domaće plate i vina. Unutarnji prostor idealan je i za manje grupe i proslave rođendana, krštenja, vjenčanja ili neke druge prigode. U svom novom gastro muzeju, Morlacco Vam pruža mogućnost da isprobate neke od najpoznatijih izvornih dalmatinskih delicija. Na taj način, gost spaja sva osjetila te se tako u potpunosti može upoznati s posebnostima kraja u kojem trenutno boravi. 

Ipak, kao najveću prednost Morlacca u ljetnim mjesecima ističemo industrijski uređen vanjski prostor za potpuno privatne zabave. Uz laganu glazbu i povjetarac s Velebita, možete u potpunosti osjetiti dalmatinski stil života i opustiti se bez susjeda u blizini. Potpuno na osami, Morlacco nudi opuštanje i mir uz istovremenu zabavu i užitak, što ga i čini jedinstvenim.

Vlasnici su osigurali i prostor za dječju igru, kao i zaštićeno parkiralište za veći broj automobila.
Ako se usred ljeta, želite odmaknuti od gužvi i vrućine, Morlacco je savršeno mjesto za to. 
Otvoreni su svakog dana osim nedjelje, a uz prethodnu najavu u Morlaccu provedite ugodno poslijepodne i večer. Izlet u Morlacco bit će edukativan, zadovoljit će Vaše apetite, povezati Vas s prirodom na jedinstven način i ostaviti u Vama ono najvrjednije, divne uspomene na zadarsko zaleđe.

Morlacco nije mjesto koje se samo posjeti, Morlacco se uistinu može osjetiti.

Saznajte nešto više o Morlaccu.